دانه قهوه اندونزی ، قهوه انواع مختلفی دارد و عاشقانش معمولا دوست دارند همه این انواع را امتحان کنند. همه این دانههای شگفتانگیز عطر و طعمهای ظریف مختلفی را در دهان پخش میکنند. اندونزی یکی از کشورهای تولیدکننده قهوه است که قهوهای اندونزی اسیدی متوسطی دارند و بنابراین باید خرید قهوه اندونزی را هم در برنامه خود بگذارید.
من هنوز اولین تجربه شگفتانگیزم با قهوه اندونزی را به خاطر دارم. از سر کنجکاوی داخل یک فروشگاه قهوه فروشی کوچک شده بودم. باریستا از پشت پیشخوان به من سلام کرد. هوس ماجراجویی کرده بودم بنابراین عجیبترین اسمی که در منو دیدم را انتخاب کردم: سوماترا ماندلینگ. انتظار یک فنجان قهوه را داشتم اما چیزی بسیار جذابتر به دست آوردم.
طعمی میوهای و نرم داشت. کمی هم بوی نا میداد. مثل بوی برگهایی که از ماه گذشته توی باغچه مانده باشند. خیلی عجیب بود اما من آن را دوست داشتم و مقداری هم برای خانه خریدم. این ماجرا به بیش از 10 سال پیش برمیگردد و من از آن روز تا حالا به شدت به قهوههای اسپشیالیتی علاقه پیدا کردهام.
تاریخچه قهوه اندونزی
اندونزی چندین سال است که رتبه چهارمین تولیدکننده قهوه جهان را در اختیار دارد. قبل از خرید قهوه اندونزی کمی با سرگذشت تاریخی آن آشنا شوید:
قهوه اولین بار در دهه 1700 توسط استعمارگران هلندی به جزیره جاوا آورده شد. کشاورزان تا سال 1717 توانستند به اندازهای قهوه تولید کنند که به اروپا هم صادر شود.
هلندیها به تولید و صادرات قهوه ادامه دادند تا زمانی که به بزرگترین تأمینکننده قهوه در جهان تبدیل شدند. در حقیقت، جزایر اندونزی تا دهه 1840 و زمانی که برزیل رهبری را به عهده گرفت بزرگترین صادرکننده قهوه در جهان باقی ماند.
اندونزی هم قهوه عربیکا تولید میکند و هم قهوه روبوستا. عربیکا به طعم عالی و روبوستا به میزان کافئین بالا مشهور است.
برای اطلاعات بیشتر در مورد قهوه عربیکا و ربوستا می توانید به مطلب انواع قهوه از نظر نژاد سایت کافی مافی مراجعه کنید.
گیاهان قهوه عربیکا به مراقبت بیشتر و ارتفاعات بالاتر احتیاج دارند. گیاهان روبوستا در ارتفاعات پایین رشد خوبی دارند و نسبت به آفتها مقاوم هستند. در سال 2014 ، 25٪ قهوه صادراتی اندونزی عربیکا و 75٪ آن روبوستا بود.
تغییرات آب و هوا و تاثیر آن بر صنعت قهوه
سال هایی که بارندگی تا فصل برداشت قهوه ادامه پیدا می کند تولید قهوه در سوماترا و سایر مناطق بین 50٪ تا 72% کاهش می یابد و حتی ممکن است این پیشبینی را کرد برداشت قهوه بهار آن سال نیز تا حدود 80٪ کاهش پیدا کند.
این ممکن است به نظرتان اتفاق مهمی نباشد اما به خاطر داشته باشید که اندونزی چهارمین تولیدکننده قهوه در جهان است. این امر نه تنها بر قیمت قهوه های سوماترا یا جاوا تأثیر میگذارد، بلكه ممكن است بر قیمت قهوههای مشابه نیز تأثیر بگذارد.
بسیاری از کسانی که قهوه رست میکنند، قهوه اندونزیایی را برای ساخت ترکیبهای مختلف به کار میبرند.
آنها روی این قهوه حساب میکنند مانندقنادهایی که روی چاشنیهای محبوبش حساب میکند. وقتی این چاشنی در دسترس نباشد و نتوانند برای خرید قهوه اندونزی اقدام کنند، باید به دنبال جایگزینی برای آن بگردند. این کار میتواند بسیار چالشبرانگیز باشد.
در این حالت، شرکتهای قهوه ممکن است به دنبال قهوه عربیکای پاپو آ گینه نو (نوعی قهوه جامائیکا) بروند یا از کشورهای دیگری که قهوه مشابه تولید میکنند، خرید کنند.
صنعت قهوه رو به رشد است اما در همین حین مشکلات مربوط به آب و هوا در تولید قهوه در سراسر جهان بیشتر میشود. معلوم نیست تا چه زمانی میتوانیم قهوه مورد علاقه خود را بخریم. ممکن بود من هیچ وقت نتوانم آن فنجان قهوه سوماترا را بنوشم. پس تا وقتی هنوز میتوانید از قهوه محبوبتان لذت ببرید و خرید قهوه اندونزی را هم فراموش نکنید!
قهوه عربیکا اندونزی
با این که قهوه روبوستا بخش عمده صادرات اندونزی را تشکیل میدهد ما میخواهیم توجه خود را به قهوه عربیکا اندونزی معطوف کنیم. این جزایر بیشترین میزان قهوه را در اندونزی تولید میکنند:
- سوماترا
- جاوا
- سولاوسی
- پاپوآ
جزایر بالی، سومبوا و فلورس اگر چه به بزرگی این چهارتا نیستند، قهوههای خوش طعمی پرورش میدهند.
با افزایش تولید قهوه طی چند قرن گذشته، هر یک از این جزایر رویکرد مخصوص خود را برای کاشت، برداشت، فرآوری و ذخیره دانههای قهوه توسعه دارند. به همین دلیل، قهوههای هر جزیره از نظر کیفیت و طعم کاملا متنوع هستند.
دیدگاهها
هیچ دیدگاهی برای این محصول نوشته نشده است.